Ako želite da smršate izbegavajte ove treninge
Ilustracija

Ako želite da smršate izbegavajte ove treninge

Ako ste počeli ili tek treba da se upustite u borbu sa kilogramima koji su se u međuvremenu nakupili, onda morate da znate koje treninge izbjegnuti ako želite da uklonite masne naslage.

To je otkrio "selebrti" trener Harli Pasternak.

Naravno, izuzetno je važno da radite po programu koji vam je primjeren i koji vam se sviđa, ali kako kaže Pasternak, joga i pilates vam neće previše pomoći u topljenju masnih naslaga.

Njega izuzetno nervira trend popularnosti ovih programa, kada je riječ o gubljenju kilograma, a objasnio je i zašto.

"Naravno da ti treninzi imaju svoje prednosti kao što su snaga, definicija, tonus i fleksibilnost, ali ništa od toga neće biti učinkovito ako želite da smršate", priča Pasternak.

Umjesto toga, Pasternak preporučuje aktivno kretanje i hodanje, i ističe da je dnevno hodanje jedna izrazito dobra vježba za gubljenje kilograma.

Malo kardio, malo rad sa težinama i puno strpljenja i rezultati neće izostati.

To ne znači da ne treba da idete na jogu i pilates, ali odaberite i nešto aktivnije oblike treninga kako bi postigli svoje ciljeve, prenosi Alo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.