Nadal: Srećan zbog plasmana u finale US Opena
Foto:Getty images

Nadal: Srećan zbog plasmana u finale US Opena

Prvi teniser svijeta Španac Rafael Nadal rekao je danas da mu mnogo znači plasman u finale Otvorenog prvenstva SAD, posle sezone pune povreda i problema. Nadal se plasirao u finale Ju Es opena pošto je pobijedio Argentinca Huana Martina Del Potra posle četiri seta, 4:6, 6:0, 6:3, 6:2.

Nadal će u finalu u nedelju, za svoju treću titulu u Njujorku, a 16. grend slem trofej u karijeri, igrati protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike, koji je u drugom polufinalu pobijedio Španca Pabla Karenja Bustu sa 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

"Mnogo mi znači finale. Ovo je bila nevjerovatna sezona posle nekoliko povreda i problema. Vratiti se pred ovu publiku, na ovaj nevjerovatan teren i šansa za novu titulu je za mene veoma važna stvar", rekao je Nadal.

Nadal je do sada četiri puta igrao protiv Andersona i ostvario sve četiri pobjede.

Anderson je kao 32. teniser svijeta najslabije rangirani teniser koji igra finale Ju Es opena još otkako je uveden sistem rangiranja 1973. godine.

"Biće teško protiv Kevina. On ima nevjerovatan servis i odličan je primjer mladima kako može da se igra posle povrede. Poznajem ga od 12. godine, veoma sam srećan zbog njega", rekao je prvi igrač svijeta.

Poslednji put Nadal je izgubio finale grend slem turnira prije osam godina protiv Del Potra.

Del Potro je osvojio prvi set zahvaljujući brejku u petom gemu, ali je posle toga osvojio samo pet gemova do kraja meča.

"Promijenio sam nekoliko stvari posle prvog seta. Igrao sam na njegov bekhend i znao sam da to moram da promijenim i da moram da budem nepredvidiv, da ga natjeram da se više kreće. To je ispalo veoma dobro i srećan sam", rekao je španski teniser.

Del Potro, 28. teniser svijeta, rekao je da je bio premoren, pošto je igrao mečeve u pet setova protiv Dominika Tima i Rodžera Federera, ali je istakao da je Nadal zasluženo pobijedio.

"Umoran sam, imao sam mečeve u pet setova, a tokom nedelje sam imao grip. Prije meča sam imao mnogo problema, ali sam bio izuzetno motivisan za polufinale na mom najuspješnijem turniru. On je igrao bolje, zaslužio je pobjedu. Dao sam sve od sebe, ali nisam mogao dobro da odigram", naveo je Del Potro.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.