Evo kako da se riješite strija na prirodan način
Ilustracija

Hidratacija organizma ključna

Evo kako da se riješite strija na prirodan način

Najbolji način da se brzo riješite strija jeste da obezbijedite tijelu dosta hidratacije, antioksidansa i vitamina, da bi pukotine u koži mogle zarasti, a to možete uraditi konzumiranjem sljedećih namirnica.

Koža je sačinjena od ćelija koje čini voda. Voda se tek kad namiri sve organe, apsorbuje u koži. Zato je potrebno piti dosta vode, barem osam do 10 čaša na dan.

Šećer, badem i limun, mješavinu ova tri sastojka koristite kao kućni lijek za piling kože. Potrebna je supena kašika šećera, nekoliko kapi bademovog ulja i limunovog soka, izmiješajte sastojke, nanesite direktno na strije i isperite nakon 10 minuta. Ukoliko ovo radite svakodnevno punih 30 dana, strije će nestati.

Sok od krompira utiče na obnovu i razvoj ćelija kože zbog bogatstva minerala i vitamina C i B, kalijuma, magnezijuma, kalcijuma, fosfora i cinka. Ovo povrće podstiče sintezu kolagena i elastina. Krompir srednje veličine isijecite na deblje komade, utrljavajte na strije nekoliko minuta i ostavite da se suši 10 minuta. Isperite mlakom vodom. Maslinovo ulje blago zagrijte i nježno utrljajte na strije, piše Oslobođenje.ba.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.