Crna Gora do osmine finala rutinskom pobjedom nad Česima
Foto: FIBA

Crna Gora do osmine finala rutinskom pobjedom nad Česima

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva koje se održava u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

Crnogorski košarkaši savladali su danas u Klužu, u četvrtom kolu C grupe, selekciju Češke 88:75 (24:17, 25:17, 29:21 i 10:20) i drugim trijumfom obezbijedili plasman među 16 najboljih. 

To je prvi plasman crnogorske reprezentacije u drugu fazu šampiona Evrope, nakon što je u prethodna dva nastupa završila u grupi. 

Izabranici selektora Bogdana Tanjevića u Klužu savladali su i Mađarsku 72:48, dok su poraženi od Španije 99:60 i Hrvatske 76:72. Češka je doživjela treći poraz, a izgubila je i od Španije 93:56 i Mađarske 85:73. Jedini trijumf upisala je protiv Rumunije (83:68). 

Crnogorski košarkaši poveli su na startu (7:2), razlika je u osmom minutu iznosila deset poena (20:10), a u samom finišu prve četvrtine i 12 poena (24:12). 

Crnogorska selekcija sve dileme riješila je u trećoj četvrtini, u kojoj je stekla prednost od 25 poena (68:43). Razlika je u posljednjem dijelu meča iznosila i 28 poena (83:55). 

Češka je serijom 10:0 uspjela do kraja da zaostatak smanji na konačnih 13 poena. 

Crnogorsku reprezentaciju do pobjede vodili su Nikola Vučević i Nikola Ivanović sa po 17, Nikola Pavlićević dodao je 13, a poen manje Suad Šehović. 

U češkoj selekciji najbolji je Patrik Auda sa 14, Tomaš Satoranski je dodao 13, a Lukaš Paliza 11 poena. 

Crna Gora će u posljednjem kolu, u četvrtak(19.45), igrati sa Rumunijom.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.