Kastratović: Ovi momci su zaslužili pobjedu!
"Ovi momci su zaslužili pobjedu!"

Evropsko prvenstvo,kvalifikacije:

Kastratović: Ovi momci su zaslužili pobjedu!

Selektor Crne Gore Zoran Kastratović je kazao nakon pobjede nad Izraelom, da su i pored loše partije zasluženo slavili, a da su ovu pobjedu naši momci itekako zaslužili.

’’Drago mi je zbog ovih momaka, da smo zabilježili pobjedu. Podigli smo nivo igre u drugom poluvremenu, što je rezultiralo sa tri-četiri gola iz tranzicije Ševaljevića. Normalno da i u drugom poluvremenu, pritiskom rezultatskog deficita, značajem utakmice, i svega onoga što nam se dešavalo u januaru, ekipa je stizala rezultat. U posljednjem napadu smo znali da oni ne mogu da odigraju izuzetno kvalitetno svih 60 minuta na Rakčeviću. Na kraju važna pobjeda, prije svega zarad ovih sjajnih momaka, koji su i večeras dali sve od sebe, i bez razlike na kvalitet partije koju smo pružili mislim da smo zasluženo slavili. Ova pobjeda će značiti puno na psihološkom planu, takođe na takmičarskom. Ova grupa ljudi je uspjela da se povrati iz neke apatije.’’

Već u subotu, Crnu Goru očekuje novi duel sa Izraelom u Tižon Lezionu,

’’Protivnik je izuzetno uigrana, homogena ekipa. Svake neđelje radi dva-tri puta, jedino im se pridružuje Pomeranc iz Bundeslige. To je sasvim druga ekipa od one prije dvije godine. Igrači su stalno na okupu, za razliku od naših. Siguran sam da nas i u subotu očekuje ovako težak meč. Nadam se da ćemo poslije dva dana odmora, smognuti snagu, i tamo doći do rezultata koji će nas odvesti na EP.’’ (Analitika)