Šarapova nakon Grem slema:  Dala sam sve od sebe i ponosna sam na to

Šarapova nakon Grem slema: Dala sam sve od sebe i ponosna sam na to

Ruska teniserka Marija Šarapova kaže da ima dosta pozitivnih stvari koje može da iskoristi sa učešća na prvom Gren slemu od povratka na teren poslije suspenzije.

Iskusna teniserka je u osmini finala US Opena poražena od Letonke Anastasije Sevastove, 17. teniserka svijeta je bila bolja poslije preokreta 5;7, 6:4, 6:2.

Uprkos porazu, Šarapova je zadovoljna učešćem u Njujorku.

"Bila je to sjajna 'vožnja' prethodne nedjelje. Mogu dosta pozitivnih stvari da iskoristim sa turnira. Zahvalna sam na prilici koja mi je pružena, dala sam sve od sebe i ponosna sam na to", rekla je 30-godišnja Ruskinja, koja je na US Openu igrala zahvaljujući vajld kard.

Upravo to dodjeljivanje vajld kard Šarapovoj, koja je zbog dopinga bila suspendovana 15 mjeseci, izazvalo je veliku buru u svijetu tenisa.

"Uspjela sam da se održim izvan toga. Jedini način da nešto dokažeš je teren, to je ono što je važno. Imala sam priliku da iskusim razne stvari u životu, ali još uvijek postoji želja za treningom za naprijetkom", rekla je nekadašnja osvajačica US Opena.

Sa druge strane, Sevastova je istakla da je ključ njene pobjede to što nije odustajala nijednog trenutka.

"Šarapova je igrala sjajno prvo i drugi set, a ja sam se sve vrijeme borila, trčala za svakom loptom, bila u meču", izjavila je Letonka.

Sevastova u četvrtfinalu igra protiv domaće teniserke Sloan Stivens, piše N1.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.