Rosi doživio prelom potkoljenice tokom treninga
Valentino Rosi

Veliki peh 'Doktora'

Rosi doživio prelom potkoljenice tokom treninga

Vozač Jamahe Valentino Rosi doživio je prelom potkoljenice tokom treninga na svom ranču u Tavulji, prenosi „Gazeto delo Sport“.

‚Doktor‘ je u padu slomio tibiju i fibulu i tokom noći bi trebalo da bude operisan. 

Izvjesno je da će devetostruki svjetski šampion morati da pauzira neko vrijeme i da su njegove šanse da se bori za titulu u ovogodišnjem Moto GP šampionatu svedene na minimum.

Prethodni put kada je doživio takvu povredu, na Velikoj nagradi Italije 2010. godine, italijanski motociklista je pauzirao mjesec i po dana.

Kako stvari sada stoje, ‚Doktor‘ će propustiti sigurno trku na svom terenu, na stazi „Marko Simončeli“ 10. septembra, a vjerovatno i Veliku nagradu Aragona dvije nedjelje kasnije. U najboljem slučaju, mogao bi da bude spreman za azijsku turneju u oktobru.

Rosiju je to druga povreda ove sezone, pošto je pred trku u Muđelu takođe doživio pad na svom ranču, a tada je pretrpio povrede grudnog koša i abdomena. Tada povrede nisu bile ozbiljne, pa je dobio zeleno svijetlo da nastupi pred svojim navijačima.

Do kraja sezone ostalo je još šest trka, a Rosi trenutno drži četvrto mjesto u generalnom plasmanu sa 26 bodova manje od Andree Dovicioza iz Dukatija.

Izvor:N1

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.