Mrvaljević: Medalje posljedice kontinuiranog rada
Medalje posljedice kontinuiranog rada

Karate savez Crne Gore

Mrvaljević: Medalje posljedice kontinuiranog rada

Predsjednik Karate saveza Crne Gore (KSCG) Vladimir Mrvaljević kazao je da su uspjesi crnogorskih karatista na Balkankom prvenstvu (BP) u Kragujevcu plod kontinuiranog rada klubova, klupskih i reprezentativnih trenera.

Crnogorski karatisti na prvenstvu u Kragujevcu u osvojili su 28 medalja, pet zlatnih, devet srebrnih i 14 bronzanih. Nastup su u generalnom plasmanu završili na sedmom mjestu u konkurenciji 14 država sa 1352 takmičara. Mrvaljević je rekao da očekuje nove uspjehe, ističući kao glavni problem manjak ulaganja u sport.

"Sport je jedan od najboljih crnogorskih brendova. Naši sportisti postižu odlične rezultate na međunarodnom nivou, ali to nije najbolje ispraćeno od strane nadležnih institucija. Moramo se boriti za više ulaganja u sport", rekao je Mrvaljević na konferenciji za novinare.

Mrvaljević očekuje pomoć od Vlade i Uprave za mlade i sport kako bi nastavili uspješan niz i na najbolji način reprezentovali Crnu Goru. Selektor muškog kata tima Jugoslav Bukilić kazao je da je zadovoljan postignutim rezultatima, navodeći da je konkurencija bila izuzetno jaka.

"Zadovoljan sam rezultatima moje selekcije, borili su se hrabro, bez repekta prema protivniku. Posebno bih istakao nastup Dragoljuba Vukotića, koji je osvojio srebrnu medalju u konkurenciji mlađih seniora, iako ima samo 18 godina. Nadam se da će u narednom periodu osvojiti medalju na svjetskom ili evropskom prvenstvu", rekao je Bukilić.

Selektor muške karate reprezentacije Dragoljub Fatić u borbama kazao je da je zadovoljan uspjesima svih crnogorskih takmičara, navodeći da su pokazali potencijal.

"To je bilo najmasovnije i najorganizovanije BP do sada. Osvojili smo manje medalja nego na prošlom, ali zadovoljan sam postignutim jer je konkurencija bila veoma jaka. Ostvaren je veliki uspjeh koji pokazuje ogroman potencijal naših karatista. Sljedeći cilj nam je uspješan nastup na Svjetskom prvenstvu u Španiji", rekao je Fatić.

Saopšteno je da je član sudijske komisije KSCG sa licencom Evropske karate federacije (EKF) Dragan Ćirović dijelio pravdu na šampionatu, dok su sudije sa licencom Balkanske karate federacije (BKF) Veljko Brnović, Nikola Rovčanin i Nikola Perunović položili licencu za veća sudijska zvanja. (MINA)