Dubljević: Spremni smo da predstavimo Crnu Goru kako dolikuje
Foto:AA

Tanjević saopštio spisak igrač za Eurobasket

Dubljević: Spremni smo da predstavimo Crnu Goru kako dolikuje

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Bogdan Tanjević odredio je spisak od 12 igrača koji će predstavljati Crnu Goru na predstojećem Evropskom prvenstvu koje će od 31. avgusta do 17. septembra biti održano u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

Na spisku koji je Tanjević danas predstavio novinarima nema iznenađenja. Ekipu će predvoditi Nikola Vučević, najbolji crnogorski košarkaš i član NBA ligaša Orlanda. Nakon turnira u Tuluzu i Istanbulu koji su bili posljednja provjera za šampionat Starog kontinenta, selektor Tanjević odlučio je da na predstojeći Eurobasket ne putuju krilni centar Danilo Nikolić i bek Milutin Đukanović.

Selektor Tanjević je kazao da je u komunikaciji sa krovnom svjetskom košarkaškom organizacijom (FIBA) već godinama razgovarao da na velika takmičenja putuje 14 umjesto 12 igrača, zbog mogućnosti povrijeđivanja. Upravo zbog toga kazao je da mu je žao što su sa spiska otpali Nikolić i Đukanović, koji prema njegovim riječima, zaslužuju da budu dio reprezentacije. 

„Na spisku mi fale ova dva igrača, zbog ogromne potrošnje na utakmicama“, kazao je Tanjević. 

2017083022550435325400930Web

On je kazao da će reprezentacija u svakoj utakmici dati maksimum. 

„Imamo energiju da uradimo ono što bi trebalo da uradimo, da se borimo za pobjedu. Nećemo kalkulisati ni u jednom meču“, kazao je Tanjević. 

Kapiten reprezentacije Bojan Dubljević kazao je da su igrači spremni i da sa nestrpljenjem čekaju početak prvenstva. 

„Motivisani smo, spremni fizički i psihički da predstavimo Crnu Goru kako dolikuje, da damo svoj maksimum, da se borimo. Nadam se da će iz toga izaći pozitivan rezultat“, kazao je Dubljević. 

Crna Gora će na EP igrati u C grupi, u Klužu, sa Španijom, Češkom, Mađarskom, Rumunijom i Hrvatskom. Prvi meč odigraće u petak sa Španijom u 16 sati i 45 minuta. U subotu rival je Mađarska, u ponedjeljak Hrvatska, u utorak Češka, a narednog četvrtka Rumunija. 

Četiri prvoplasirane ekipe iz grupe idu u osminu finala. Timovi iz grupe C u osmini finala ukrštaju sa ekipama iz grupe D, u kojoj su Srbija, Turska, Rusija, Letonija, Belgija i Velika Britanija. Završnica šampionata igra se u Istanbulu. 

Na spisku se nalaze: 

Plejmejkeri: Tajris Rajs (Barselona), Nikola Ivanović (Budućnost) i Nikola Pavlićević (Szolnok); 

bekovi: Suad Šehović (Budućnost), Nemanja Vranješ (Mornar) i Vladimir Mihailović (Ewe baskets oldenburg); 

krila: Nemanja Đurišić (Telekom baskets bonn) i Dino Radončić (Real Madrid); 

krilni centri: Marko Todorović (Himki) i Filip Barović (Telekom baskets bonn); 

centri: Bojan Dubljević (Valensija) i Nikola Vučević (Orlando). 

U stručnom štabu selektora Tanjevića su treneri Boško Radović, Dušan Dubljević i Veljko Perović.

Izvor:Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.