Google Chrome uvodi opciju utišavanja bučnih sajtova
Ilustracija

Obradovaće mnoge korisnike

Google Chrome uvodi opciju utišavanja bučnih sajtova

Google uvodi jednu novost u svoj pretraživač Chrome koja će obradovati mnoge korisnike.

Svima su poznati sajtovi koji automatski učitavaju video klipove koji, osim što su ponekad vrlo upadljivi, često imaju poprilično jak zvuk.

Upravo zato Google testira novu opciju koja će omogućiti korisnicima da trajno utišaju sve takve stranice.

Opcija je vrlo jednostavna za korišćenje. Samo će biti potrebno da kliknete na ikonu "Security" koja se nalazi uz naziv veb adrese, a zatim kod opcije "Sound" izaberete "Mute".

Zabrana za zvuk trajaće dok sami ne odlučite da je isključiti.

Cilj ove opcije je, osim da smanji buku i sačuva žvce korisnika, da obeshrabri sajtove da se koriste alatom autoplej videa, piše TechCrunch, prenosi N1.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.