Mejvejder ide u penziju kao bokserski šampion: U 10 rundi nokautirao Mekgregora!
Flojd Mejvejder

50 trijumf u karijeri

Mejvejder ide u penziju kao bokserski šampion: U 10 rundi nokautirao Mekgregora!

Flojd Mejvejder ide u penziju kao bokserski šampion - 50. trijumfom u karijeri, a superborbu protiv MMA borca Konora Mekgregora dobio je nokautom u 10. rundi.

Iako je meč fantastičnog Mejvejdera i srčanog Mekgregora pompezno najavljivan, čini se da oni koji vole i prate boks nisu dobili ni kvalitetnu ni ravnopravnu borbu, jer je ona trajala onoliko koliko je trebalo da se zadovolji publika, a onda je Flojd preuzeo stvari u svoje ruke, izudarao Konora, uzeo novac i otišao u legendu. 

Mejveder, koji je osvajač 11 titula u različitim kategorijama, vratio se iz penzije kako bi u ringu ukrstio rukavice sa čovekom koji je prvi put ušao u bokserski ring i nije odradio niti jednu profesionalnu borbu. Ono što su svi znali i prije početka borba jeste činjenica da je Flojd Mejveder bio apsolutni favorit, jer je u karijeri imao 49 pobjeda i povukao se kao neporažen. Bilo je logično da će njegova tehnika, znanje, iskustvo i borba po „njegovim pravilima“ prevagnuti nad hrabrošću Irca Konora Mekgregora.

"Čvrst je rival, dali smo navijačima šta su željeli da vide. Mnogo je bolji nego što sam očekivao, Konore, ti si šampion. Odabrao sam pravog partnera za ples" rekao je Mejveder poslije meča.

Mekgregor, gorko razočaran što je sudija prekinuo meč, kratko je izrazio negodovanje.

"On ima mnogo više fokusa i iskustva, nije ispalo onako kako sam želio, ali je ovo bilo sjajno putovanje," rekao je on.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.