OVI znaci govore da pravite greške pri kupovini odjeće
Ilustracija

OVI znaci govore da pravite greške pri kupovini odjeće

Ako ste jedna od onih žena koje nikako ne mogu da dovedu u red ormar i kutije s nakitom, držite se ovih savjeta...

Kupujete odjeću u velikom broju različitih radnji 

Žene od stila uvijek imaju 2-3 omiljene radnje u kojima kupuju većinu stvari koje nose. Iako se ovo može činiti dosadno, komadi istih dizajnera se zapravo najčešće veoma dobro slažu. 

Trošite novac na pogrešne stvari 

U današnje vrijeme zabluda je da skupe stvari obavezno znače bolji kvalitet – skupi komadi najčešće su precijenjeni - pa ovaj izgovor koriste oni koji žele da opravdaju sklonost ka pretjeranom trošenju novca. 

Kupujete suviše različitih boja i printova 

Do sada bi već trebalo da znate koje boje vam najbolje stoje, pa nemojte dozvoliti sebi da dospijete u situaciju da ne možete da uklopite skoro ništa zbog pretjeranog šarenila. Neka vam osnova budu 3-4 boje kako biste izbjegli monohromatske kombinacije. 

Kupujete komade koji vam ne stoje samo zato što su trendi 

Ako najbolje izgledate u suknji A kroja, nemojte se sjuriti u radnju da kupite suknju ‘pencil’ kroja zato što je odjednom postala popularna. To ne znači da bi trebalo da izbjegavate da probate nove stvari, već da ne dozvolite sebi da trendovi diktiraju kako ćete trošiti (ili čak bacati) novac. 

Trošite suviše na cipele, a premalo na torbe 

Cipele su za hodanje, što znači da počinju da se troše onog trena kada ih obujete. Torbe, s druge strane, traju znatno duže i vrlo su upadljiv modni detalj, pa se isplati investirati u njih. 

Kupujete tonu jeftinog nakita umjesto jednog efektnog komada 

Znamo da nakit svjetluca i da privlači pogled, ali tona bižuterije može učiniti da izgledate zaista jeftino. Odaberite jedan komad koji će biti elegantan, unikatan, upečatljiv, kvalitetan ili imati bilo koju drugu osobinu kojom ćete ostaviti dobar utisak. 

Kaiš je za vas samo predmet koji pridržava vaše pantalone 

Većina žena tretira kaiš isključivo kao funkcionalan odjevni predmet, ali realnost je da bi na njegov odabir trebalo da obratite onoliko pažnje koliko i za odabir nakita. Kvalitetni kaiševi jesu skupi, ali dobro skrojenoj odjeći ionako nije potreban kaiš, pa ga u tom slučaju možete posmatrati kao jednu veliku ogrlicu oko struka. 

Pročitali ste toliko tekstova o biranju odjeće prema tipu tijela, da ste potpuno zbunjeni 

Da, shvatamo da žene treba da biraju odjeću prema svojoj građi, ali žene nisu voće. Uostalom, zamislite voće kako nosi odjeću. Situaciju dodatno komplikuje činjenica da većina žena ima tijelo koje je kombinacija par različitih tipova predstavljenih u magazinima. Zato slobodno zaboravite na sve to kada sljedeći put budete išli u kupovinu. Dijelove tijela kojima ste najzadovoljniji naglasite užom odjećom, upadljivim bojama i detaljima, obnaženom kožom, a one koje ne volite opuštenijim krojevima, neutralnijim bojama, i minimalnom količinom ukrasa.

Super žena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.