Preminuo
Džeri Luis

Džeri Luis

Preminuo "Kralj komedije"

Američki glumac i komičar Džeri Luis preminuo je danas u 92. godini u Las Vegasu, saopštila je njegova porodica.

Luisov publicista naveo je da je slavni glumac preminuo prirodnom smrću, okružen porodicom i prijateljima.

Luis je publiku širom svijeta oduševljavao najprije zajedno sa Dinom Martinom, a potom i u nizu sopstvenih filmskih hitova u kojima je tumačio glavne uloge tokom 1950-ih.

Luis je tokom života stekao nadimak "Kralj komedije", a osim glume bio je pisac, scenarista, producent, a poznat je i po humanitarnom radu.

Rođen je 1926. godine, a debitovao je na velikom platnu ulogom u filmu "Moja prijateljica Irma" 1949. godine.

Svjetsku slavu stekao je 40-ih i 50-ih godina prošlog vijeka, a uspješno je sarađivao s Dinom Martinom, s kojim je glumio u mnogim filmskim ostvarenjima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.