Čestitke košarkašima pristižu sa svih strana: Podarili ste neizmjernu radost zemlji
Muška kadetska reprezentacija CG

Najljepše želje kadetima za osvojeno evropsko srebro

Čestitke košarkašima pristižu sa svih strana: Podarili ste neizmjernu radost zemlji

Čestitke muškoj kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore za osvojeno srebro na Evropskom prvenstvu stigle su i od predsjednika države, predsjednika Skupštine, kao i političkih partija i njihovih lidera.

Čestitajući Košarkaškom savezu Crne Gore, stručnom štabu kadetske reprezentacije i košarkašima, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je konstatovao da su titulom kadetskog košarkaškog vicešampiona Evrope podarili neizmjernu radost zemlji, a mladošću najavili da će njihov uspjeh dugo trajati.

"I kadetska košarkaška reprezentacija je pokazala da Crna Gora mora da bude ponosna na svoje sportiste", istakao je Vujanović.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je najsrdačnije čestitke povodom osvajanja srebrne medalje na prvenstvu Evrope.

"Cijela Crna Gora je u ovom trenutku uz vas, ponosna na vaš uspjeh i zahvalna za radost koju ste nam donijeli.

Vi ste primjer kako se posvećenošću, upornim radom i srcem postižu vrhunski rezultati i dostojno brane boje svoje države. Mlade generacije sportista svojom istrajnošću, timskim duhom, dostojanstvenim ponašanjem na terenu i van njega su najbolji predstavnici Crne Gore i garant svijetle budućnosti našeg sporta", kazao je Brajović.

Uvjeren je da će košarkaši i ubuduće na najbolji način predstavljati crnogorski sport i Crnu Goru.

"I u to ime, vama, treneru, stručnom štabu, rukovodstvu reprezentacije i Košarkaškom savezu Crne Gore, još jednom čestitam veliki uspjeh ostvaren na prvenstvu Evrope", zaključio je Brajović.

Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović u svojoj čestitki je kazao da su mladi ljudi koji su svojim sportskim zalaganjem i pregalaštvom uspjeli da dođu do vrha Evrope i potvrde svoj status među najboljima, svima donijeli ushićenje i radost i zahvalio im na tome. Čestitke je  uputio i Stručnom štabu i rukovodstvu Saveza koji su bili uz sjajne momke.

"Uvjeren sam da nova, mlada generacija crnogorskih sportista pokazuje da ima sjajnu perspektivu i da će nastaviti da pronosi kako sopstveno tako i ime Crne Gore u svijetu. Njihov odnos prema nacionalnoj reprezentaciji i državi služi za primjer mnogima. Ovo je potvrda da moramo još snažnije ulagati u održiv razvoj sporta, sportske infrastrukture ali i ljudsih kapaciteta, a rezultati, pokazalo se, nikad ne izostanu", zaključio je Popović.

U ime Demokratske Crne Gore kadetskoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore sa ponosom je čestitao i predsjednik Aleksa Bečić. 

Smatra da biti drugi u Evropi zaista je veliki uspjeh i za mnogo veće i brojnije države od naše.

"Napravili ste istorijski podvig za crnogorsku košarku, pa se nadamo da će vaša medalja biti inspiracija i podsticaj za sve crnogorske sportiste i reprezentacije da pokušaju da slično ostvare. A zadali ste im veliki zadatak, ne samo svojim pobjedama, već i svojim držanjem i ponašanjem tokom i nakon njih.
Ono što je krunisalo vaš rezultat jeste to što ste ga postigli baš u Podgorici, i što ste se za njega borili u veličanstvenoj atmosferi. Vi sportisti ste jedna od rijetkih svijetlih tačaka u posljednjih 3 decenije, vi ste uzor zdravoj omladini, vi ste ti na koje bi svi roditeljeli željeli da se njihova djeca ugledaju. 
Zato vam još jednom od srca čestitam, uz uvjerenje da je ovo samo početak vaših blistavih karijera, da ćete imati sve uslove za rad, a onda uopšte nemam dilemu da ćete zaslužiti još mnogo čestitki", kazao je Bečić.