Nadal o povratku na prvo mjesto: Nevjerovatno dostignuće
Rafael Nadal

Nadal o povratku na prvo mjesto: Nevjerovatno dostignuće

Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da je to što će ponovo preuzeti prvo mjesto na ATP listi "nešto nevjerovatno" posle svega što mu se dogodilo u poslednje tri godine.

"To nije utješna nagrada, to je nešto nevjerovatno. Povratak na prvo mjesto, posle svega kroz šta sam prošao u poslednjih nekoliko godina, zaista je nešto nevjerovatno. Zaista sam srećan, to je za mene nevjerovatno dostignuće", rekao je Nadal nakon poraza od Australijanca Nika Kirjosa na mastersu u Sinsinatiju.

Nadal je izgubio prošle noći od Kirjosa sa 6:2, 7:5 u četvrtfinalu turnira u Sinsinatiju. Meč je trajao samo sat i 20 minuta.

I pored tog poraza Nadal će od ponedeljka preuzeti prvo mjesto na ATP listi, prvi put od 2014. godine, prije nego što je niz povreda uticao na njegovu igru.

Nadalovo objašnjenje poraza od Kirjosa je bilo vrlo kratko.

"Nema izgovora, nisam igrao dobro", rekao je Španac.

Nakon meča, Nadal se osvrnuo i na napad u Barseloni u kojem je stradalo 13 ljudi.

"To je tragedija. Osjećaj da više niste sigurni... To je strašno", rekao je Nadal.

Kirjos će u polufinalu turnira u Sinsinatiju igrati protiv još jednog Španca, Davida Ferera. U drugom polufinalu sastaće se Bugarin Grigor Dimitrov i Amerikanac Džon Izner.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.