Otpušten glavni Trampov savjetnik
Stiv Benon

Stiv Benon

Otpušten glavni Trampov savjetnik

Stiv Benon, glavni strateški savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa, nije više na toj funkciji, javljaju američki mediji.

Njujork tajms javlja da je njegov odlazak odluka samog Trampa. Rojters prenosi riječi izvora bliskog Benonu koji je kazao da ne treba očekivati da Benon sam ode.

"Benon će ih natjerati da ga otpuste. Neće se zvanično povući. On je i dalje radio na projektima", naveo je taj izvor.

On je četvrti visoki zvaničnik Bijele kuće koji je napustio Trampovu administraciju u posljednjih pet nedjelja.

Benon je  bivši vlasnik Brajtbart njuza (Breitbart News), koji je objavio platformu američke ekstremne desnice koja je kasnije preimenovana u desnu alternativu (all-right).

Benon je dugo bio izolovan u Bijeloj kući sa drugačijim stavovima od zvaničnih i čiju ostavku traže mnogi Trampovi kritičari i iz redova republikanaca i demokrata, a prije nekoliko danan kritikovao je i nedavne predsjednikove prijetnje Sjevernoj Koreji.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.