U Crnoj Gori trenutno 165.000 turista
Ilustracija

Podaci o zaradi krajem avgusta

U Crnoj Gori trenutno 165.000 turista

U Crnoj Gori trenutno boravi 165 hiljada turista, što je tri osto više u odnosu na isto doba prošle godine. Najveći broj turista je u Budvi - oko 66 hiljada.

Ljetnja sezona je u jeku, od primorja do svjevera naše države primjetni su pozitivni trendovi posjete. Direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić za naš portal navodi podatke koliko turista trenutno boravi u našoj državi.

„U Crnoj Gori boravi oko 165 hiljada turista, što je za oko tri odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Najviše turista boravi u opštini Budva, preko 66 hiljada tursita boravi trenutno u Budvi. Zatim slijedi Herceg Novi, Ulcinj, Bar. Kada je u pitanju sjever Crne Gore gosti su koncentrisani na Žabljak, Kolašin“- rekla je ona.

Radak Kukavičić kaže da očekuju i uspješnu postsezonu.

„Podaci koje dobijamo od graničnih prelaza, nacionalnih parkova, pokazuju pozitivne trendove. Dakle, iza nas je uspješan špic ljetnje turističke sezone. A sudeći po onome što su najave za septembar, oktobar i prvu polovinu novembra očekujemo i jednako dobru postsezonu“, zaključila je ona.

Pozitivni trendovi primjetni su u svim oblastima.

„Tunel Sozina u prvih sedam mjeseci tekuće godine bilježi promet vozila veći oko 10% u odnosu na sedam mjeseci prethodne godine. Aerodromi Crne Gore u prvih sedam mjeseci tekuće godine, bilježe povećanje prometa aviona i putnika. Promet aviona u odnosu na isti uporedni period prethodne godine veći je oko 10%, a promet putnika oko 20%. Od početka godine do 10. avgusta u NPCG je registrovano 193.843 prodatih ulaznica što je 5% više u odnosu na prošlu godinu“, navodi se u saopštenju Nacionalne turističke organizacije.

Zbog povećanja broja turista, turstički poslanici očekuju i veću zaradu ali zvanični podaci biće poznati biće poznati krajem avgusta.

Antena M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.