Požari i danas u CG, gori u devet opština
Foto: AA

Pomažu i avioni MUPa

Požari i danas u CG, gori u devet opština

U Crnoj Gori su aktivni požari u devet opština, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

U Podgorici su aktivni požari u mjestima Trmanje, Radovče i Bioče, dok je požar na Vjeterniku lokalizovan. U gašenju požara u mjestu Radovče pomažu avioni Avio-helikopterske jedinice MUP-a, prenosi RTCG pozivajući se na Minu. 

Na Cetinju je, kako je saopšteno, aktivan požar ka Ljubotinju. 

"U ranim popodnevnim satima uočen je dim na Lovćenu u blizini Presjeke. Ekipe su odmah upućene na teren i očekuje se da će požar veoma brzo biti ugašen", kaže se u saopštenju. 

U opštini Danilovgrad aktivni su požari u mjestima Gostilj i Vukotica, i sve ekipe su na terenu. Na području Nikšića je aktivan manji požar u mjestu Pištete, na nepristupačnom terenu, i Služba zaštite prati situaciju na tom području.

U Mojkovcu je aktivan požar na planini Sinjajevini, u mjestu Komarnica, a na terenu su pripadnici Mojkovačke Službe zaštite i Vojske Crne Gore.

U opštini Bar su aktivni požari u mjestima Pepići-Sutorman i Krajina- Rumija, na nepristupačnom terenu, što otežava gašenje požara.

U Herceg Novom su aktivni požari na Luštici i Sutorini uz granicu, ali su pod kontrolom.

U opštini Tivat aktivan je požar u Krašićima, koji je pod kontrolom i kuće nijesu ugrožene.

"U opštini Kotor, ispod sela Lješevići, dimi opožareno područje. Ekipe su na terenu“, kaže se u saopštenju.

U opštinama Budva, Kolašin, Berane, Rožaje, Plav, Andrijevica, Bijelo Polje, Pljevlja, Žabljak, Šavnik, Plužine i Ulcinj nema aktivnih požara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.