Na lažne optužbe Bolt odgovorio rendgenom (VIDEO)
Jusein Bolt

Čeka ga 3 mjeseca oporavka

Na lažne optužbe Bolt odgovorio rendgenom (VIDEO)

Jusein Bolt odgovorio je na optužbe da je lažirao povredu u štafeti 4x100 na Svjetskom prvenstvu objavivši rendgenski snimak povrijeđene noge.

Legendarnom Jamajčaninu stradala je zadnja loža u trenutku kada je pokušao da uhvati pun sprint, pošto je kao poslednja promjena preuzeo štafetu od kolege iz nacionalnog tima.

On se odmah srušio na stazu, da bi tek uz pomoć drugova iz reprezentacije uspio da se uputi ka svlačionici, dok su ga svi na stadionu, iako u nevjerici i razočaranju, ispratili ovacijama.

Nekoliko dana poslije poslednje trke najbržeg čovjeka u istoriji čovječanstva – u britanskim medijima pojavila se informacija da je Bolt lažirao povredu jer je uvidio da nema šanse za trijumf.

"Nažalost, imam pukotinu na mišiću i čeka me barem tri mjeseca oporavka. Inače nema običaj da objavljujem svoje medicinske nalaze u medijima, ali sam sada morao to da učinim jer sam bio tužan kada sam čuo priče i sumnje ljudi, koji su u pitanje dovodili moju povredu", jasan je bio Bolt, prije nego što je nastavio u još ozbiljnijem tonu. 

"Nikada mi nije padalo napamet da varam, a posebno da obmanjujem moje navijače. Upravo iz tih načela, jedina želja bila mi je da poslednji šampionat i svoju poslednju trku istrčim upravo za njih – moje fanove. Iskoristio bih ovu priliku da im se posebno zahvalim jer su me poslije svega još više podržali. Meni slijedi odmor, liječenje i prelazak na novo poglavlje mog života". 

Momak iz Kingstona je na kraju obrisao tvit sa spomenutom medicinskom fotografijom, piše B92.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.