Oduzeta vozačka Austrijancu, vozio 201 km/h; sedam vozača motocikla uhapšeno

Upravljali motorima u alkoholisanom stanju

Oduzeta vozačka Austrijancu, vozio 201 km/h; sedam vozača motocikla uhapšeno

Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su registrovali nekoliko teških saobraćajnih prekršaja i tom prilikom protiv jednog mladog vozača je podnesena prekršajna prijava i privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola. Takođe, na teritoriji Opštine Budva sprovedena je akcija “Motocikl” kojim prilikom je procesuirano devet vozača, od kojih je sedam lišeno slobode, zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

Sluižbenici Grupe za bezbjednost saobraćaja, su 17. avgusta podnijeli prekršajnu prijavu protiv mladog vozača  M.K. (23), državljanin Austrije i privremeno oduzeli vozačku dozvolu ovom licu.

2M.K. je oko 21,30 časova upravljao vozilom marke “BMW” inostranih registarskih oznaka, i kretao se  brzinom od 201 km/h, dionicom magistralnog puta Podgorica – Danilovgrad, gdje je maksimalna dozvoljena brzina ograničena na 80 km/h. Napominjemo da je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena na 70 km/h, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", kazali su iz UP.

Pripadnici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su u noći između 15.i 16. avgusta u vremenskom periodu od 22,00 do 06,00 časova izveli akciju “Motocikl” na području opštine Budva. 

Službenici policije su tom prilikom zatekli devet vozača motocikala da upravljaju pod dejstvom alkohola. Od devet procesuiranih vozača, sedam je lišeno slobode i privedeno sudiji za prekršaje u Budvi zbog voženje pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg. 

"Lišeni slobode, zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju, su: B.M. sa koncetracijom alkohola u krvi od 1,49 g/kg, P.B. sa koncetracijom alkohola u krvi od 1,37 g/kg, V.N. zatečen da upravlja sa koncentracijom  od 1,19 g/kg alkohola, I.S. zatečen da upravlja sa koncentraciom od 1,18 g/kg alkohola, V.C. je upravljao vozilom sa koncentracijom od 1,18 g/kg alkohola, M.Đ. je upravljao vozilom sa koncentracijom od 1,17 g/kg alkohola i L.LJ. sa koncetracijom alkohola u krvi od 1,12 g/kg alkohola.

Takođe, ovom prilikom službenici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja izdali su prekršajne naloge još petorici vozača putničkih motornih vozila koji su upravljali  vozilima pod dejstvom alkohola  u koncentraciji do 1g/kg", saopšteno je iz policije.

Pripadnici saobraćajne policije su, tokom prethodnih sedam dana, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, izdali 3.144 prekršajna naloga, podnijeli 355 prekršajnih prijava, oduzeli 186 vozačkih dozvola, kao i 54 para registarskih oznaka. Takođe, u prethodnih sedam dana, lišeno je slobode 87 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

"Još jednom napominjemo da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica, ukazuju da je dominantan ljudski faktor kao uzročnik najvećeg broja saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa najtežim posledicama, pa iz tog razloga ukazujemo na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise, da ne konzumiraju alkohol ako namjeravaju upravljati vozilom, da je svaka vožnja taksijem jeftinija od novčane kazne za upravljanje pod dejstvom alkohola, te da je svaka novčana kazna mnogostruko manje vrijednosti od ljudskog života", saopšteno je.

Takođe, iz policije napominju da će policija nastaviti sa pojačanim aktivnostima u narednom periodu, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u drumskom saobraćaju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.