Viši sud privremeno oduzeo kompletnu imovinu Marovića
Miloš i Svetozar Marović

Viši sud privremeno oduzeo kompletnu imovinu Marovića

Podgorički Viši sud privremeno je oduzeo kompletnu imovinu Svetozara Marovića, supruge mu Đorđine, sina Miloša i njegove porodice.

Time je sud prihvatio zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva  da se imovina osuđenog vođe budvanske kriminalne grupe zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage -  da su brojni  stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima, pišu Vijesti.

Neke od nekretnina Marovići su prodali.

Privremena mjera zabrana korišećenja imovinom  juče je upisana na desetak nekretnina te budvanske porodice.

Blokiran je i stan Svetozara Marovića od 90 kvadrata kod Osnovne škole "Stefan Mitrov Ljubiša", koji je sredinom jula prodao za 180.000 eura.

Time je stavljena blokada izvršenja kupoprodajnog ugovora  dokorašnjeg funkcionera DPS-a sa slovenačkom državljankom  do okončanja finansijske istrage i evetulanog pokretanja postupka trajnog oduzimanja imovine.

Blokirana je takođe četvorospratna vila Đorđine Marović u budvanskom nasleju naselju Babin do, koju je, tvrde finansijski istražitelji, fiktivno prodala za milion i po eura.

Privremena mjera zabrane raspolaganja i korišćenja imovine donijeta je na osnovu sumnje tužioca da je Marovićeva tu vrijednu imovinu stekla zapravo kriminalnim aktivnostima svog supruga i sina.

Supruga nekadašnjeg šefa političkog savjeta DPS-a, još 2012. godine trgovala je kuću od 207 kvadarata sa dvorištem i voćnjakom od oko 500 kvadrata.

Vilu je kupila od proslavljenog fudbalskog stručnjaka Miljana Miljanića za 300.000 eura.

Odmah nakon toga kuća je porušena i izgrađena nova  četvorospratnica od gotovo 1.000 kvadrata.

Blokirana je imovina i mlađeg Marovića, njegove supruge Tamare, kao i šuraka Ivana Popovića.

Pozivajući se na Zakon o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, Specijalno tužilaštvo je zatražilo, a Viši sud i potvrdio, da se blokira dio penthausa - mansarda od 193 kvadrata, koja je je upisana na Miloševo ime. 

Privremena mjera zabrane korišćenja upisna je i na 10.000 kvadrata  zemlje u Mrčevom polju, koja je  u vlasništvu Miloša Marovića, kao i na  dio stambene zgrade koja je u vlasništvu Tamare u tivatskom nasleju Kalimanj. 

Na Tamarino ime vodi se trećina od 232 kvadrata izgrađenog stambenog prostora.

Blokiran je i njen stan od 52 kvadrata u Budvi.

Finansijskim istražiteljima je sumnjiva i imovina koju je stekao Tamarin brat Ivan Popović, pa je Viši sud donio privremenu mjeru zabrane korišćenja stana od 52 kvadrata u potkrovlju zgrade u centru Budve. 

Blokada je stavljena i na njegov  stan od 123 kvadrata, poslovni prostor od 40 kvadrata i podrum od 18 kvadrata koje je kupio 2013.

Svetozar i Miloš Marović već više od godinu su u Beogradu. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.