OVO je najbolji grad za život
Melburn

OVO je najbolji grad za život

Melburn je sedmu godinu zaredom proglašen za najbolji grad za život na svijetu, dok Sidnej opet nije ušao u prvih deset zbog straha od terorizma, navodi se u izvještaju Economist Intelligence Group.

Izvještaj je rangirao 140 gradova u svijetu po stabilnosti, zdravstvenoj zaštiti, kulturnim sadržajima i zaštiti okoline, obrazovanju i infrastrukturi.

Među prvih 10 su Beč, Vankuver i Kalgari u Kanadi, Adelaida i Pert u Australiji, Ouklend na Novom Zelandu, Helsinki i Hamburg.

Melburn, drugi najveći australijski grad i glavni grad države Viktorija, dobio je najviše ocjene za zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i infrastrukturu.

Gradonačelnik Robert Dojl je rekao da je riječ o velikom dostignuću sa kojim svi građani treba da se ponose, ali i i napomenuo da to ne znači da je grad savršen.

"Nastavićemo puno da radimo svaki dan kako bi Melburn bio još bolji i kako bismo stvorili pravedniju, sigurniju i snažniju državu za sve njene građane", rekao je premijer Danijel Endrjus.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.