Pogledajte koji narodi najviše troše na putovanjima?
Ilustracija

Pogledajte koji narodi najviše troše na putovanjima?

Građani Luksemburga potroše najviše novca na putovanja – u prosjeku 740 eura po osobi, poredeći sa ostalim zemljama EU, pokazuje istraživanje Eurostata za 2015. godinu.

Nakon njih slijede građani Austrije koji tokom odmora za putovanja potroše oko 610 eura, potom Maltežani koji za putovanje i troškove u prosjeku izdvoje 590 eura. 

Najmanje “trošadžije” za putovanja su Rumuni i Letonci koji potroše oko 116 eura, a nakon njih građani Češke i Mađarske – između 120 i 130 eura. 

Podaci Eurostata pokazuju da između 200 i 300 eura po osobi na putovanju potroše stanovnici Švedske, Slovenije, Slovačke, Hrvatske i Grčke, a između 300 i 400 eura u Danskoj, Francuskoj, Italiji, Holandiji i Finskoj. 

Više od 400 eura potroše Nemci, Irci, Kiprani, više od 500 eura Belgijanci i Maltežani, a iznad 600 eura samo u Austriji i Luksemburgu. 

U prosjeku u EU se na putovanju potroši 320 eura, prema podacima Eurostata. 
 

Izvor: Danas.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.