Nadal od naredne sedmice na prvom mjestu ATP liste
Rafael Nadal

Nakon tri godine

Nadal od naredne sedmice na prvom mjestu ATP liste

Španski teniser Rafael Nadal će se 21. avgusta vratiti na prvo mjesto ATP liste.

Nadal će nakon tri godine od idućeg ponedjeljka ponovo biti najbolji teniser svijeta.

Nakon što se Švajcarac Rodžer Federer, zbog povrede leđa, povukao s Mastersa u Sinsinatiju, španski teniser će se na novoj ATP listi vratiti na prvo mjesto.

Britanski teniser Endi Marej je trenutno prvi na ATP listi, ali s obzirom da je i povrijeđen, bez obzira na rezultat koji Nadal ostvari na turniru u Sinsinatiju, od ponedjeljka će zauzeti prvo mjesto, prenosi Anadolija.

Nadal će se tako naći na prvom mjestu na ATP listi nakon jula 2014. godine.

Na danas objavljenoj rang listi, Nadal ima 195 bodova manje od Mareja koji će narednog ponedjeljka izgubiti 600 bodova, jer neće braniti finale u Sinsinatiju.

Nadal je prvi put bio na vrhu ATP liste u avgustu 2008. godine, a kao najbolji igrač svijeta ukupno je bio 141 sedmicu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.