Marej od ponedjeljka gubi prvu poziciju na ATP listi
Endi Marej

Nadal ili Federer?

Marej od ponedjeljka gubi prvu poziciju na ATP listi

Endi Mari od sledećeg ponedjeljka neće biti na prvom mjestu ATP liste, pošto preskače Sinsinati na kojem je trebalo da brani finale i 600 bodova.

To znači da će se voditi borba između Rafaela Nadala i Rodžera Federara između kojih je razlika samo 320 bodova.

Španac je bliži da od 21. avgusta bude na prvom mjestu, jer ukoliko Švajcarac ne osvoji titulu, Nadal će poslije više od tri godine (6. jul 2014) biti svjetski broj jedan.

Sa druge strane, ako dođe do finala između ovih teniskih veličina i Federer trijumfuje, osvajač 19. Grend slemova naćiće se na prvom mjestu poslije skoro pet godina jer je tamo poslednji put bio 4. novembra 2012. godine. 

Rodžer je aspolutni rekorder po broju nedjelja na vrhu ATP liste sa 302. provedene nedjelje, međutim postaji neka mogućnost da on ne igra u Sinsinatiju, ali još nije ništa zvanično. 

Kada je riječ o Nadalu, on je na prvom mjestu "sjedio" 141. nedjelju i sada ima veliku šansu da ponovo oseti taj osjećaj. 

Svjetski broj jedan svakako će se promijeniti od sledećeg ponedjeljka, a ko će sjesti na vrh ostaje nam da vidimo u narednim danima, piše B92.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.