Bolt u suzama otišao u penziju (FOTO)
Foto: Getty images

Povreda za kraj

Bolt u suzama otišao u penziju (FOTO)

Višestruki olimpijski šampion, Jamajčanin Jusein Bolt, nije uspio da završi trku u štafeti 4x100 metara na SP u Londonu, svoju posljednju trku u karijeri.

Bolt je trčao u poslednjoj izmjeni, ali se povrijedio nakon pedesetak metara i nije prošao kroz cilj.

Zlatnu medalju, na veliko oduševljenje domaće publike, osvojila je štafeta Velike Britanije, koja je kroz cilj prošla za 37 sekundi i 47 stotinki, što je novi evropski rekord.

Za Britaniju su trčali Čidjidu Uđah, Adam Džemili, Danijel Talbot i Netanijel Mičel-Blejk. 

Srebrna medalja otišla je u ruke štafete SAD (37,52 sekunde), dok je bronza pripala štafeti Japana (38,04). 

20170812t210605z1627045969up1ed8c1mm4b0rtrmadp3athleticsworldm100relay

Posljednju pojedinačnu trku 30-godišnji Jamajčanin je istrčao prije nedjelju dana kada je na 100 metara osvojio bronzanu medalju. 

Cio svijet čekao je Boltov oproštaj, koji se na nezaslužen način oprostio od atletike.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.