143. teniser svijeta spriječio povratak Nadala na prvo mjesto
Foto:Getty images

143. teniser svijeta spriječio povratak Nadala na prvo mjesto

Kanadski teniser Denis Šapovalov napravio je veliko iznenađenje prošle noći, pošto je u osmini finala mastersa u Montrealu eliminisao Španca Rafaela Nadala sa 3:6, 6:4, 7:6(4).

Šapovalov je do najveće pobjede u karijeri stigao posle dva sata i 45 minuta igre i obezbijedio sebi plasman u četvrtfinale gdje će mu protivnik biti Francuz Adrijan Manarino.

Osamnaestogodišnji Šapovalov je postao najmladji teniser koji se plasirao u četvertfinale Rodžers kupa još od Bjerna Borga 1974. godine.

"Ovo je nešto o čemu sam sanjao, da igram protiv tenisera kao što su Rafa, Rodžer Federer, Endi Mari. Moj san se danas ostvario", rekao je trenutno 143. teniser svijeta, koji je u prethodnom kolu eliminisao Argentinca Huana Martina del Potra.

Šapovalov, pored toga što je napravio veliki korak ka plasmanu među najboljih 100 tenisera svijeta, spriječio je i povratak Nadala na prvo mjesto na ATP listi, pošto je Špancu za to bio potreban plasman u polufinale Rodžers kupa. 

"Dobro je igrao. Ima veliki potencijal. Ima sve da postane sjajan igrač. Igrao je odlično u važnim momentima. Želim mu sve najbolje", rekao je Nadal. 

U četvrtfinale turnira u Montrealu plasirao se i Federer, koji je slavio protiv Španca Davida Ferera sa 4:6, 6:4, 6:2. Švajcarca u narednom kolu čeka još jedan španski teniser, Roberto Bautista Agut, koji je bio bolji od Gaela Monfisa iz Francuske.

Holanđanin Robin Hase eliminisao je Bugarina Grigora Dimitrova i zakazao duel protiv Argentinca Dijega Švarcmana, dok je Južnoafrikanac Kevin Anderson bio bolji od Amerikanca Sema Kverija. Anderson će u narednoj rundi igrati protiv Nemca Aleksandera Zvereva.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.