Zlatni glasovi regiona Na kotorArt-u
Amira Medunjani

Don Brankovi dani muzike

Zlatni glasovi regiona Na kotorArt-u

Zlatne šezdesete godine prošlog vijeka obilježene su naglim promjenama u društvu, tehnologiji, ali i razvoju popularne kulture. Kada je riječ o zabavnoj i džez muzici sinonimi tog doba su postale i dvije dive - Gabi Novak i Bisera Valetanlić, čijim se nastupom u Kotoru završavaju ovogodišnji KotorArt Don Brankovi dani muzike.

Uz klavirsku pratnju najboljih džez pijanista iz regiona - Matije Dedića i Vasila Hadžimanova, umjetnice će nastupiti na Ljetnjoj pozornici, 13. avgusta u 22 sata.

Kako su saopštili organizatori festivala samo dva dana ranije, 11. avgusta na istoj sceni, KotorArt će predstaviti još jedan zlatni glas, koji obilježava 21. vijek. Kada je muzičko tržište u bivšoj Jugoslaviji, pa i državama koje su iz nje nastale „buknulo“, malo je pjevača koji su uspjeli da do publike dođu kvalitetnom muzikom i profesionalnom interpretacijom. Jedna takva umjetnica koja se uvijek drži kvaliteta jeste Amira Medunjanin, koja će kotorsku publiku povjesti u svijet sevdaha.

Festival KotorArt Don Brankovi dani muzike oba koncerta realizuje uz podršku Koka-kole. Karte za koncert se prodaju na Kamenom kiosku TO Kotor ispred Vrata od grada od 8 do 20 h kao i ispred Ljetnje pozornice dva sata prije početka programa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.