Mapa najskupljeg i najjeftinijeg smještaja u Evropi: Evo na kojem je mjestu CRNA GORA
Ilustracija

Mapa najskupljeg i najjeftinijeg smještaja u Evropi: Evo na kojem je mjestu CRNA GORA

Island je najskuplja evropska destinacija koju možete naći preko “Airbnb” –123 eura za noćenje, dok je Makedonija najjeftinija - 28. Srbija spada u zonu jeftinijih, sa cijenom od 33-43 eura, a tu je i Crna Gora sa cijenom 52 eura, objavio je “Dejli mejl”.

Island, Švedska, Andora, Norveška, Velika Britanija, Danska, Kipar, Finska i Švajcarska najskuplje su zemlje za noćenje, sa cijenama koje se kreću od 77 (Švajcarska) do 123 eura (Island). Kosovo, Moldavija, Albanija i Makedonija su najjeftinije destinacije, gdje smeštaj po danu plaćate od 28-30 eura.

QYkktkqTURBXy81MDExNjljMzI5ZDhjM2I4MDMwNTA2ODBmMTg1Njk3Ny5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Kompletne podatke možete pogledati na OVOM LINKU.

U Crnoj Gori prosječna cijena je 52 eura, Sloveniji 60, Hrvatskoj 47, Bosni i Hercegovini 36, a Srbiji 33 eura. “Dejli mejl” navodi kako su Poljska, sa prosječnom cijenom od 34, Njemačka i Portugal sa 49, i Hrvatska sa 47 eura, iznenađujuće jeftine, s obzirom na trenutnu popularnost. Makedonija je sa 28 eura na dnu liste, iznad nje su Albanija – 29 i Moldavija – 30.

Za Švedsku, koja je na vrhu liste, treba izdvojiti u prosjeku oko 90 eura, 87 za Andoru, za Norvešku 85, a Veliku Britaniju 82 eura. Što idete južnije, “Airbnb” smještaj je jeftiniji, piše “Dejli mejl”, prenosi Blic.

Postoje i popusti na parove i grupe od šest i više ljudi. Najbolje će tako proći parovi u Grčkoj, Švajcarskoj i Njemačkoj, dok je u Andoru, Lihtenštajn i Gruziju idealno ići u grupama, pokazuju podaci na sajtu "Vouchercloud".

“Dejli mejl” navodi da su prijestonice Amsterdam, Rim, Moskva i Lisabon mnogo skuplje u odnosu na ostale gradove u svojim zemljama, dok Ankara, Podgorica, Nikozija i, iznenađujuće, Helsinki, spadaju u najjeftinije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.