Šampion Srbije poginuo nakon izlijetanja na krivini
Foto:Ras Srbija

Banjaluka

Šampion Srbije poginuo nakon izlijetanja na krivini

Draženko Tintor (40), šampion Srbije u motociklizmu u klasi moto hepening 1.000 preminuo je juče nakon što je zadobio teške tjelesne povrede nakon što je pri velikoj brzini, na krivini izgubio kontrolu nad motorom i pao na trci u Zalužanima kod Banjaluke, rekao je Duško Drljača, direktor moto trke Otvoreno prvenstvo BiH i RS u "Road Racing" disciplini.

"Bavim se auto-moto sportom, to je opasan sport, desilo se u trci pri velikoj brzini, izgubio je kontrolu i izletio, zadobio teške tjelesne povrede", kazao je Drljača u izjavi za agenciju Anadoliju i dodao da će istražni organi utvrditi detalje ove nesreće.

Govoreći o Tintoru istakao je da je u pitanju profesionalac koji se na Auto-motodromu u Zalužanima takmičio i trenirao od 2008. godine, pa mu je staza izuzetno poznata.

U ovoj godini Tintor se takmičio i u Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj i Rumuniji, a na Otovorenom prvenstvu BiH nastupao je za Moto klub "Maršal".

"Juče u prvoj trci bio je ubjedljivo prvi, a danas je došlo do izlijetanja na jako brzoj krivini, samo je produžio pravo i pao, nismo vidjeli ali kažu da je bilo prevrtanja u padu. Vjerovatno je pri prevrtanju zadobio teške tjelesne povrede", rekao je Drljača.

Otvoreno prvenstvo BiH i RS prekinuto je odmah nakon pada Tintora, a policija i dežurni tužilac izvršili su uviđaj na licu mjesta. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.