Hrvatska novi prvak svijeta
Foto: Rojters

Vladar planete

Hrvatska novi prvak svijeta

Deset godina je Hrvatska čekala na svjetsku titulu i do nje je došla u sred Mađarske, u zemlji vaterpola.

"Barakude" su u finalu SP u Budimpešti bile bolje od Mađarske rezultatom 8:6 i drugi put u istoriji su najbolja ekipa na planeti, nakon titule 2007. u Melburnu.

Hrvatska je na kraju prve četvrtine vodila sa 4:0, a onda je 14 minuta bila bez gola, pa su Mađari poravnali.

Očajan period je prekinuo Ćavi Garsija, i to je bio presudan momenat, jer je nekadašnji reprezentativac Španije s dva vezana pogotka donio 6:4, da bi Sandro Sukno pet minuta prije kraja odveo Hrvate na nedostižnih 7:4...

Prišli su Mađari i na minus jedan na nešto manje od tri minuta prije kraja, ali je taj nalet odbio Sukno još jednim projektilom koji je završio iza leđa golmana Viktora Nađa.

"Mogu samo da čestitam i zahvalim predivnim momcima. Ogromna je sreća, cijela Hrvatska je uz nas", rekao je selektor Hrvatske Ivica Tucak.

Hrvatskoj je ovo šesta uzastopna medalja sa svjetskih prvenstava.

"Nismo ni mi svjesni što smo napravili. Bio mi je ovo najteži turnir u karijeri, pobijedili smo sve najbolje ekipe na svijetu. Sve je napravljeno da Mađari budu prvaci, a mi smo ih pobijedili pred 10 hiljada gledalaca", kazao je Sukno.

Mađari su ostali na tri svjetska zlata, a posljednje su osvojili 2013. u Barseloni trijumfom nad Crnom Gorom.

Najbolji su bili i 2003. i 1973. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.