Vlasti Malezije zabranile pjesmu
Foto: Screenshot/YouTube

Vlasti Malezije zabranile pjesmu "Despacito"

Vlasti Malezije zabranile su emitovanje planetarno popularne pjesme "Despacito" na državnoj televiziji i radiju, nakon što je vlada zaprimila brojne pritužbe da su stihovi nepristojni.

Zabrana se ne odnosi na privatne radio i televizijske stanice, na YouTube ili druge internetske platforme, javlja Anadolija.

Ministar komunikacija Malezije Saleh Said Keruak izjavio je u četvrtak da je pjesma preslušana i zabranjena zbog brojnih pritužbi u vezi s njenim tekstom.

Kako je kazao, zabrana se ne odnosi na remix pjesme Justina Biebera. 

Saleh je također istakao da bi privatne radio stanice trebale slijediti primjer ili cenzurisati pjesmu zbog osjetljivosti prema domaćoj kulturi.

Pjesma "Despacito" Portorikanca Luisa Fonsija koja je svojim ritmom osvojila svijet, postala je juče najizvođenija pjesma na internetskim platformama svih vremena.

Kompanija Universal Music saopštila je kako je pjesma preslušana 4,6 milijardi puta. Ovaj hit je s trona svrgnuo pjesmu Justina Biebera ”Sorry” koja je u 2015. godini preslušana 4,38 milijardi puta.

"Despacito" je objavljena u januaru i već nekoliko sedmica je na vrhu muzičkih lista. Pjesma trenutno ima više od 2,6 milijardi pregleda na YouTubeu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.