Đoković među prijavljenim igračima za ovogodišnje Otvoreno prvenstva SAD
Novak Đoković

Đoković među prijavljenim igračima za ovogodišnje Otvoreno prvenstva SAD

Srpski teniser Novak Đoković nalazi se među prijavljenim igračima za ovogodišnje Otvoreno prvenstva SAD, objavili su organizatori poslednjeg grend slem turnira u sezoni.

Đoković je zbog povrede bio primoran da preda četvrtfinale Vimbldona Tomašu Berdihu i nakon tog meča najavio je dužu pauzu, ali njegovo ime se nalazi na spisku učesnika koje je Ju Es Open objavio na svom sajtu. 

Na spisku prijavljenih su i prvi teniser svijeta, Britanac Endi Marej, Španac Rafael Nadal i šampion Vimbldona Rodžer Federer, kao i prošlogodišnji osvajač Ju Es opena Sten Vavrinka. 

Ju Es Open navodi da će se na ovogodišnjem turniru takmičiti 99 najboljih tenisera svijeta koji će predstavljati 39 zemalja. Takođe, kako se dodaje, takmičiće se sedmorica nekadašnjih šampiona Marej, Nadal, Federer, Đoković, Vavrinka, Marin Čilić i Huan Martin del Potro.

Listu prijavljenih učesnika u ženskom singlu predvodi prva teniserka svijeta Karolina Pliškova, a prijavljene su i nekadašnje šampionke Ju Es opena Andjelik Kerber, Venis Vilijams, Samanta Stosur i Svetlana Kuznjecova. 

Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu počinje 28. avgusta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.