Motonautika: Aljoša nastavio sa pobjedama

Skuteri na vodi

Motonautika: Aljoša nastavio sa pobjedama

Proteklog vikenda u slovenačkom Mariboru održana je treća motonautička trka međunarodnog šampionata Alpe Adria Tour, u disciplini Aquabike (skuteri na vodi). Crnu Goru je u klasi Freestyle predstavljao Aleksandar "Aljoša" Petrović, prošlogodišnji šampion Evrope.

 U najjaču žensku trkačku klasu, Ski GP1, Sportski Motonautički Savez je poslao Volju Džiković.

"Na žalost propustili smo i Evropski i Svjetski šampionat ove godine, te je ovo tek prva međunarodna trka ove sezone za Crnu Goru", kažu iz Saveza.

Poslednju provjeru svojih mašina pred odlazak Petrović i Džiković su imali na jezeru Krupac, na poziv restorana Plaža i City fitness.

"Odlično sam se spremio i lično i što se mašine tiče, jer je takmičenje na domaćem terenu trenutnog šampiona svijeta, te nije smjelo biti ni najmanjih 
grešaka.", kaže Aljoša.

Mariborpodijum

Prvu vožnju Petrović je vozio bez greške, ređali su se skokovi, salti, jednom rukom, pa i "bez ruku" , što mu  je donijelo zasluženo prvo mjesto.

"Posle prvog nastupa smo mašinu još više prilagodili vremenskim i visinskim uslovima, kako bi dobili još bolje performanse.", stoji u saopštenju.

Uz tako poboljšani skuter, drugu vožnju je Aljoša još brilijantnije izveo, deklasiravši drugoplasiranog Austrijanca, čime je zadržao svoj neporaženi niz od četiri pobjede.

"Naročito su mi mile sve pobjede na Alpe Adria, jer su i moj prvi nastup i prva pobjeda za Crnu Goru bili baš na tom šampionatu.  Ovo je bio jedan od najboljih nastupa, i što se moje vožnje i što se mog skutera tiče.", rekao je Petrović. "Nadam se da će biti prilike da učestvujem na još međunarodnih takmičenja ove sezone."

Ovo je bio prvi nastup Volje Džiković na Alpe Adria šampionatu.

volja

"Obzirom da mi je ovo bila tek prva međunarodna trka ove sezone nisam osjećala pritisak prije dolaska u Maribor.  Ali, kada sam izašla na prvi trening malo sam izgubila sigurnost, jer sam osjetila taj nedostatak trka u sebi.", kaže Volja.

Trema je za Volju bila prolazna, jer je ušla u finalnu četvorku.  

Voljin start trke je bio odličan, i sa najlošije startne pozicije je posle par krivina izašla treća.  Narednih sedam krugova je bila na domak Slovenkinje, ali joj je za leđima sve vrijeme bila Austrijanka.

"U pretposljednjem krugu Slovenkinja je uzela crvenu trasu, te sam morala uzeti žutu, koju je takođe, na žalost, izabrala i vodjeća.  Tu sam izgubila pola sekunde što je bilo dovoljno Austrijanki da izađe iz splita ispred mene.  Odmah sam je prestigla uletevši joj sa unutrašnje strane, ali je ponovo uspjela da me prestigne u narednoj krivini.", kazala je ona.

Do kraja trke Volja je ostala četvrta. 

"Uzbudljiva trka.  Zadovoljna sam i rezultatom i svojom vožnjom.  Uz malo sreće mogla sam biti treća.  Veliko hvala kompaniji Dukley koja mi je omogućila da se trkam ovog vikenda.", saopštila je Volja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.