U Tivtu održane City Games

Poznati prvi crnogorski finalisti

U Tivtu održane City Games

City Games su juče gostovale u Tivtu, gdje je održan prvi crnogorski 'challenger' ovih popularnih ljetnih igara. Pred rivom punom gledalaca takmičilo se šest sjajnih timova s ciljem da se plasiraju u veliko crnogorsko finale, koje će se održati u Herceg Novom 27. jula.

U navijanju za svoje favorite okupljeni gledaoci su mogli da biraju između pet ekipa iz Tivta: Galioti, Šotokuci, Sportikus, Porto Montenegro i Savjet za sport. Kao šesta ekipa na susretu su gostovali Casa Igalo iz Herceg Novog, još uvijek važeći nacionalni, ali i međunarodni City Games prvaci.

"Nismo došli u najjačoj postavi večeras, došli smo se prije svega zabaviti i odigrati ove igre. Ne znamo kako će biti u finalu, ali naravno da ćemo igrati da pobijedimo. To žele i svi ostali, zar ne?", izjavio je kapetan ekipe Casa Igalo, koja je večer završila kao drugoplasirana.

CityGamesTivat06072017fotoJanMastrovic1

Ekipe su odigrale šest igara: leteći vaterpolo, pršut, spašavanje turistkinje, alku, utrku magaraca i potezanje konopa. Izvanrednu uigranost pokazali su Galioti, pobjednici večeri s osvojenih 53 bodova. Na tome ne misle stati: "Krenuli smo prema finalu na najbolji mogući način, a daćemo sve od sebe i tamo, da onda ponovo uđemo i u međunarodni dio takmičenja."

Šotokuci, tim koji svake godine uzima drugo ime jer žele istaknuti ljepotu jezika kroz stare riječi, odigrali su dovoljno dobro za treće mjesto i 36 bodova, s kojima idu u svoje prvo nacionalno finale. "Zadovoljni smo svojim nastupom večeras, kad bi i u finalu bili treći, to bi nama bilo savršeno."

Igre u Tivtu organizirane su u suradnji kompanije Adria events i Opštine Tivat - Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja.

Pobjednik finala u Herceg Novom predstavljaće Crnu Goru na međunarodnom polufinalu u Beogradu krajem augusta i takmičiti se s timovima 11 drugih zemalja.

City Games karavana nakon ovog crnogorskog otvaranja u Tivtu putuje za Čačak, u kojem 8. jula otvara i srbijanski dio turneje. Idući susret u Crnoj Gori zakazan je u Kotoru 22. jula.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.