Nulti dan na Exitu:
Foto: AA

Novi Sad

Nulti dan na Exitu: "The Killers" opravdali ulogu zvijezda večeri

Nastupom američkog rok benda "The Killers" u Novom Sadu sinoć je počeo festival Exit, jedan od najvećih festivala u ovom delu Evrope. Iako je zvanično otvaranje Exit festivala u Novom Sadu zakazano za danas, jučerašnji program vodi se kao nulti dan i organizovan je upravo zbog nastupa popularnih američkih rokera koji su Novi Sad i festival Exit unijeli u kalendar svoje evropske turneje.

Od danas do nedelje na Petrovaradinskoj tvrđavi na 40 lokacija i bina nastupiće više stotina izvođača različitih muzičkih žanrova, biće održana i brojna predavanja i tribine o društvenim temama, a ljubitelji sedme umjetnosti na prostoru Petrovaradinske tvrđave moći će da gledaju filmske hitove. 

2017070622457742423778227Web

Kapije festivala otvorene su sinoć, a nešto posle 20 sati sa glavne bine začuo se prvi rif riječke grupe Jonatan, nakon njih nastupio je rokenrol bend Van Gogh, i njujorški bend Teachers koji su pripremili publiku u dobrom ritmu za zvezde sinoćnog nultog Exita – The Killers, koji su izlaskom na binu uz vatromet raznobojnih konfeta i gotovo dvočasovnom svirkom opravdali ulogu zvijezda večeri. 

Veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva preplavio je Petrovaradinsku tvrđavu, ali se od danas do nedjelje očekuje da će njihov broj još značajnije porasti, jer su sinoć na raspolaganju exitašima bile samo tri bine – „Main stage“, „No sleep Novi Sad“ i „Dance arena“ - jedna od atrakcija Exita na kojoj najizdržljiviji ljubitelji tehno muzike dočekuju osvit novog dana, a ove godine obilježava 15 godina postojanja. 

Iz Exita navode da je interesovanje za ovogodišnji festival premašio očekivanja i da su gotovo svi smještajni kapaciteti rasprodati i rezervisani.

Julija Mitrović iz Exit tima ističe da je prema podacima Turističke organizacije Novog Sada rasprodato 4.500 ležaja u Exitovim hostelima i hotelima.

„Međutim, uvid u broj gostiju u privatnom smještaju i hotelima s kojima nismo u direktoj saradnji, nemamo. U Exit kampu, koji je otvoren prije dva dana na kupalištu Štrand, sve je manje mjesta, a samo toku u jučerašnjeg prepodneva pristiglo je 1.000 novih kampera“, kazala je Mitrović. 

Večeras, će na Petrovaradinskoj tvrđavi između ostalih nastupiti: Jesus and Mary Chain, Alan Walker, Paul Kalkbrenner, Recondite, Red Axes, Princess Nokia, Denis Sulta, Arkona, Obojeni program, Elemental i mnogi drugi. Zvijezda ove večeri biće nekadašnji član čuvenog Oasisa Liam Gallagher čiji se nastup očekuje u ponoć, a pratiće ga veliki višeminutni vatromet nad Petrovaradinskom tvrđavom, kojim se tradicionalno obilježava početak Exit festivala, javlja Anadolija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.