Tri vježbe od po minut su dovoljne do savršeno zategnute guze
Ilustracija

Radite ih svaki dan

Tri vježbe od po minut su dovoljne do savršeno zategnute guze

Uz samo tri vježbe koje treba da radite tri minuta dnevno vrlo brzo ćete imati čvrstu i podignutu guzu.

Prva vježba - 1 minut: Stanite uz leđa stolice i oslonite se rukama na naslon. Težinu tijela prenesite na lijevo stopalo, udahnite i uz izdisaj ispružite desnu nogu iza sebe što više možete, a da ne savijate leđa. Zadrži se u tom položaju jednu do dvije sekunde, pa spustite nogu. Ponavljajte po 30 sekundi za svaku stranu. 

Druga vježba - 1 minut: Stavite lijevu ruku na stolicu kao oslonac, stopala neka budu u ravni sa bokovima, a težinu tijela prenesite na lijevo stopalo. Dok izdišete, podignite desnu nogu u desnu stranu koliko god visoko možete, pa je zadržite u tom položaju sekundu-dvije. Ponovite za svaku nogu po 30 sekundi. 

Treća vježba - 1 minut: Čučnjevi su najbolji za oblikovanje zadnjice. Neka stopala budu u širini ramena ili blago razmaknuta, polako se spuštajte kao da želite da sjednete a da ne podižete pete od poda i da kolena ne prelaze liniju nožnih prstiju. Leđa moraju da budu ravna, a pogled usmjeren naprijed, piše Super žena.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.