Tompson pobijedila na mitingu Dijamantske lige u Parizu
Elejn Tompson

100 metara

Tompson pobijedila na mitingu Dijamantske lige u Parizu

Olimpijska šampionka, atletičarka sa Jamajke Elejn Tompson pobijedila je na mitingu Dijamantske lige u Parizu u trci na 100 metara.

Ona je kroz cilj prošla za 10,91 sekundu. Iako nije trčala bolje od svog najboljeg rezultata u sezoni (10,71 sekunda), Tompson je i večeras potvrdila da je neprikosnovena na 100 metara i da je glavni favorit za zlatnu medalju na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Drugo mjesto osvojila je Mari-Džozi Ta Lu iz Obale Slonovače (10,96 sekundi), dok je treća bila Blesing Okagbare iz Nigerije (11,09), prenosi B92.

U muškoj konkurenciji je u trci na 100 metara najbolji bio Ben Jusef Meite iz Obale Slonovače s vremenom 9,99 sekundi. 

Drugo mjesto osvojio je Kubanac Junier Peres (10,05), dok je treći bio Holandjanin Čurandi Martina (10,23).

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.