Udahnuti novi život najstarijoj instituciji kulture-Zetskom Domu
Foto: Gov.me

Marković na Cetinju sa rukovodstvom Kraljevskog pozorišta

Udahnuti novi život najstarijoj instituciji kulture-Zetskom Domu

Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao je danas na Cetinju sa rukovodstvom Kraljevskog pozorišta Zetski dom – direktorom Slobodanom Božovićem, umjetničkom direktorkom Lidijom Dedović i predsjednikom Savjeta Nenadom Vujadinovićem.

"Razgovaralo se o obogaćivanju kulturnih, edukativnih, turističkih i promotivnih sadržaja Pozorišta i njegovom povezivanju sa turističkom privredom i prosvjetom u okviru šireg projekta promocije Prijestonice Cetinja i Crne Gore u cjelini i jačanja identitetske svijesti posebno đaka i mladih", saopšteno je iz Vlade.

Izrazivši zadovoljstvo što je u najstarijoj instituciji crnogorske kulture predsjednik Marković je ukazao da je jedan od ciljeva Vlade učiniti Crnu Goru prepoznatom, jedinstvenom i složnom, a na taj način i prosperitetnijom u čemu Cetinje kao istorijska, kulturna i duhovna prijestonica naše zemlje ima jednu od najznačajnijih uloga.

Na sastanku je zaključeno da je zahvaljujući brojnim infrastrukturnim projektima, prije svega modernizaciji putne mreže, Cetinje danas lako i brzo dostupno i turistima i građanima Crne Gore i ocijenjeno da je nužno da takav razvoj na tehničkom nivou prati i unapređenje kulturne, prosvjetne, istorijske i turističke ponude Prijestonice i to prije svega novim sadržajima i kreativnim iskoracima.

GetImage10

Predsjednik Marković je izrazio punu podršku Kraljevskom pozorištu Zetski dom u projektu rekonstrukcije i ukupne revitalizacije ove institucije, kao i Prijestonici Cetinje u svim projektima čiji su ciljevi jačanje kulturne i istorijske svijesti i promocija naše zemlje.

U tom procesu, ocijenio je predsjednik Vlade, Kraljevsko pozorište Zetski dom ima poseban značaj jer treba da dâ Cetinju novi sadržaj i udahne novi život.

Zaključeno je da poseban operativni tim koji će činiti predstavnici Vlade, Prijestonice Cetinje i Kraljevskog pozorišta Zetski dom do kraja ovog mjeseca sačini okvirni plan daljih aktivnosti na realizaciji dogovorenih projekata u okviru turisticke i vaspitno-obrazovne uloge Zetskog doma.

Sastanku su prisustvovali ministri kulture i održivog razvoja i turizma Janko Ljumović i Pavle Radulović i generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Ministarstva prosvjete Mubera Kurpejović, kao i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.