''Ne osjećam se krivim za Novakovu krizu''
Pepe Imas

Pepe Imas povodom Novakovih neuspjeha

''Ne osjećam se krivim za Novakovu krizu''

Pepe Imas je dugo bio u blizini Novaka Đokovića, ali njegovo učestalo pojavljivanje u loži poklopilo se sa padom najboljeg srpskog tenisera.

Za neke je to bio splet okolnosti, za neke jasan signal da je Novak pod uticajem kontroverznog gurua, koji propagira „mir i ljubav“, te „ljubav, poštovanje, prihvatanje sebe...“. Kakva god da je Imazova filozofija, mnogi teniski stručnjaci, ali i laici, smatraju da je dijeljenje ljubavi i slanje srca i poljubaca „ubilo“ u Novaku glad za pobjedama.

To je možda i najbolje objasnio Džo Mekinro, koji je rekao „da ne možeš da dijeliš srca, a da poslije na terenu treba da staneš protivniku na glavu“. 

Pepe Imas je tokom turnira u Rimu dao intervju za sajt puntodebreak.com u kojem je poslao jasnu poruku svima koji sumnjaju u njega i optužuju ga za uticaj na nekada prvog igrača svijeta. 

„Sa teniskog aspekta nemam nikakav uticaj na Novaka. Ne osjećam se krivim za njegovu krizu. Novak je poslije šest sedam godina neprekidnog igranja osvojio Rolan Garos. Bio mu je potreban odmor, ali on je pred sobom imao nove ciljeve – Vimbldon i Olimpijske igre. Poslije toga je i uslijedio pad, a Novak je prvi koji želi ponovo da pobjeđuje. 

Pepe Imas kaže da sa četvrtim teniserom svijeta samo dijeli iskustva. 

„Pokušavam da s njim podijelim ono što je meni pomoglo. I ja sam imao krizu. Mislio sam da će hrana da mi popuni prazninu, ali onda sam shvatio da moram više da poštujem sebe“. 

Njegovu filozofiju prvi je prihvatio Novakov brat Marko. 

„Marko se osjećao loše i bila mu je potrebna pomoć. Radili smo i bilo je pozitivnih promjena. To je primjetila i porodica, a Novak je želio da zna ko stoji iza svega i tako smo se upoznali prije četiri i po godine. S njim dijelim lična iskustva. Radio sam s njim i ranije i nije gubio intenzitet i energiju“, objasnio je Imas. prenosi B92.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.