Bojanu Dubljeviću Nagrada za izuzetne sportske rezultate

Bojanu Dubljeviću Nagrada za izuzetne sportske rezultate

Košarkašu ekipe "Valensija" iz Španije i reprezentativcu Crne Gore Bojanu Dubljeviću će u četvrtak na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, biti uručena Nagrada za izuzetne sportske rezultate na međunarodnom planu i promociju crnogorskog sporta i vrijednosti.

Nagradu dodjeljuje crnogorski naučni časopis „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“

„Redakcija časopisa “Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine” je imala namjeru da dodjelom zlatne plakete, javno promoviše uspjeh mladog crnogorskog sportiste i, na taj način podigne publicitet i promoviše uspjehe naših sportista na međunarodnom planu, kao i da promoviše crnogorski sport, kazao je urednik časopisa prof. dr Duško Bjelica.

 „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ je jedini crnogorski naučni časopis koji je indeksiran u dvije naprestižnije baze podataka Web of Science i Scopus, čime zazuzima lidersku poziciju kada je riječ o naučnim časopisima, ističu iz Univerziteta CG.

Dubljević je ove sezone predvodio „Valensiju“ do prve titule prvaka Španije u klupskoj istoriji koja je timu donijela učešće u Evroligi naredne sezone, a proglašen je za najboljeg igrača finalne serije protiv madridskog Reala.

Ovog ljeta će predvoditi reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića će, u znak poštovanja doprinosa ovog sportiste na međunarodnom planu, ovom prilikom ga upoznati sa sadržajima fakulteta i novinama. Jedan od urednika Časopisa i dekan Fakulteta doc dr Stevo Popović će ga upoznati i sa Centrom za dijagnostiku sportista koji već uveliko radi testiranja crnogorskih timova.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.