Rasel Vestbruk proglašen najkorisnijim igračem sezone u NBA ligi

Rasel Vestbruk proglašen najkorisnijim igračem sezone u NBA ligi

Košarkaš Oklahoma Sitija Rasel Vestbruk proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) protekle sezone u američkoj košarkaškoj ligi NBA.

Za razliku od prethodnih godina kada su tradicionalno tokom majskog finalnog doigravanja proglašavani najbolji igrači protekle sezone u NBA ligi, ove godine su nagrade igračima uručene tek po završetku sezone.

Najkorisnijim igračem očekivano je proglašen Vestbruk koji je u sezoni zabilježio rekordna triple-duble, a nagradu je u emotivnoj izjavi posvetio svojim roditeljima i bratu.

Vesbruk je iza sebe ostavio konkurente Džejmsa Hardena is Hoston Roketsa, Kawhija Leonarda iz San Antonija, LeBron Džejmsa iz Clivlenda i Isalaha Tomasa iz Borston Seltiksa.

Titulu najboljeg novajlije (rookeie) osvojio je Malkolm Brogdon iz Milvokija, za najboljeg odbrambenog igrača proglašen je Drejmond Grin iz šampionske ekipe Golden Stejta.

Za najboljeg šestog igrača, odnosno najbolju rezervu lige proglašen je Erik Gordon iz Houston Rocketsa, a igrač koji je pokazao najveći napredak u igri bio je Ganis Anttokounmpo iz Milvokija

 Majk D'Antoni je proglašen za najboljeg trenera lige jer je sa ekipu Houston Rocketsa vodio do 55 pobjeda u sezoni.

Nagrada za životno djelo uručena je legendi Bostona Bilu Raselu koji je kao igrač 11 puta osvajao šampionski prsten u NBA ligi i postao prvi afroamerički trener u ligi.

Od igrača iz regije među nagrađenim za proteklu sezonu našao se hrvatski reprezentativac Dario Šarić iz Filadelfije. On se našao u najboljoj petorci novajlija u NBA ligi.

Anadolija

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.