Prodaje se Fiorentina
FK Fiorentina

Prodaje se Fiorentina

Vlasnici fudbalskog kluba Fiorentina saopštili su danas da će staviti klub na prodaju zbog nezadovoljstva navijača.

Dijego i Andrea Dela Vele, vlasnici fabrike cipela, preuzeli su Fiorentinu 2002. godine kada je klub bankrotirao i ispao u četvrtu ligu. 

I pored toga što je ta porodica poslije samo dvija godine vratila klub u Seriju A, navijači je nikada nisu u potpunosti prihvatili. Najveća zamjerka pristalica je nespremnost da investiraju u klub, tako da su vlasnici danas potvrdili da su voljni da prodaju Fiorentinu.

U saopštenju se navodi da su vlasnici spremni da napuste klub i prepuste ga onima koji će ga voditi na "adekvatniji način". 

"Razmotrićemo samo ozbiljne ponude zainteresovanih kojima je zaista stalo do kluba. Ovo je trenutak kada svi koji vole klub i vjeruju da mogu uspješnije da ga vode, sa više uspjeha, da izađu naprijed", navodi se u saopštenju kluba.

Fiorentina je prošle sezone zauzela osmo mjesto na tabeli Serije A.

Nekadašnji kapiten Fiorentine Stefano Pioli je nedavno postavljen za trenera kluba. 

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.