Povratak nakon godinu dana: Valentino Rosi pobijedio u Moto GP šampionatu

Povratak nakon godinu dana: Valentino Rosi pobijedio u Moto GP šampionatu

Valentino Rosi pobijedio je u Moto GP šampionatu posle punih godinu dana, slavio je na Velikoj nagradi Holandije u Asenu, vjerovatno najboljih trci ove sezone.

Vozač Jamahe je startovao sa četvrte pozicije, ali je posle brojnih prestizanja trijumfovao 115. put u karijeri, deseti put na Asenu.

Drugi je bio Danilo Petruči na Dukatiju, koji mu je ugrožavao pobjedu do samog kraja, dok se podijuma posle spektakularne borbe za treće mjesto domogao Mark Markes, prestigavši u poslednjoj šikani Kala Kračloua.

U prvih deset su bili još Kal Kračlou, Andrea Doviciozo, Džek Miler, Karel Abraham, Loris Baz, Andrea Janone i Aleš Espargaro. Vodeći u generalnom poretku Moto GP šampiona pred Asen Maverik Vinjales ispao je iz trke u prvom djelu. 

Tek 14. kroz cilj je prošao Francuz Joan Zarko, koji je u subotu neočekivano osvojio pol poziciu. Ispred njega je bio Dani Pedrosa, a iza Horhe Lorenco. 

Posle osme trke sezone novi lider Moto GP šampionata je Doviciozo sa 115 bodova, četiri ispred Vinjalesa, dok je Rosi treći sa 108, a Markes četvrti sa 104. 

Šampionat se nastavlja već sledećeg vikenda Velikom nagradom Njemačke u Drezdenu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.