Milica Mandić najbolja
Najbolja u Bahreinu

Međunarodni turniru G1 kategorije u Bahreinu

Milica Mandić najbolja

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 73 kilograma na međunarodnom turniru G1 kategorije u Bahreinu.

Mandićeva je na startu bila slobodna, u drugom kolu je pobijedila domaću takmičarku Hadaju Ahmed Malak 7:0, a u finalu je savladala Anđelu Popović iz Slovenije sa 12:0.

"Zadovoljna sam rezultatom, budući da sam osvojila 10 bodova za svjetsku listu. Nažalost, takmičarke iz Koreje, iako prijavljene, nisu došle na turnir, a imala sam veliku želju sa njima da se borim".

Njen trener Dragan Jović rekao je da je prezadovoljan ostvarenim rezultatom, koji je "sjajan pokazatelj dobrog plana priprema pred Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će ove godine biti održano u Meksiku". 

"Uknjižili smo novih 10 bodova i idemo dalje. Milica je uspjela da bez primljenog poena osvoji turnir, a medalju joj je uručio princ Nader Bin Hamad, koji je ujedno i predsjednik Olimpijskog komiteta. Vraćamo se u ponedjeljak u Beograd, a predstojeći vikend iskoristićemo da odradimo trening sa nekom od domaćih ekipa", istakao je Jović. 

On je dodao da je tokom turnira uspeo da napravi dobre kontakte sa kolegama iz Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina. 

"Svi će doći na ljetnji kamp koji organizuje naš tekvondo klub Galeb u Vrnjačkoj banji. Čak je i Irak izrazio želju da se njihova reprezentacija priprema sa našom pred odlazak u Meksiku", otkrio je Jović.

Drugog dana turnira u Manami na tatami izlaze Damir Fejzić (do 74 kilograma) i Stojan Rabijac (do 80 kilograma). (b92.net)