Aperitiv od višnje po provjerenom receptu
Ilustracija

Višnjevača

Aperitiv od višnje po provjerenom receptu

Sezona je višanja, a ukoliko volite ovu voćku, sigurno volite prije ručka da popijete i jedan domaći liker od višanja, odnosno višnjevaču.

Pored soka od višanja, mnoge domaćice prave i višnjevac, koji je jednostavno napraviti, a sve što vam je potrebno možete nabaviti veoma lako.

Sastojci

2 kg višanja 

1-1,5 kg šećera

3 vanila šećera

rakija

tegla od 3 kg

Priprema

Višnje očistiti od peteljki, oprati i staviti u teglu. Posuti šćerom, vanilom pa zaliti rakijom, da višnje budu u rakiji. Teglu držati na suncu 40 dana ili čitavo ljeto. Povremeno jako promućkati teglu, ali ne otvarati ili miješati. Nakon 40 dana procjediti višnjevaču, usuti u boce i uživati!

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.