Jedna od najskupljih borbi u istoriji boksa: Mejveder vs Megregor 26. avgusta u Las Vegasu

Jedna od najskupljih borbi u istoriji boksa: Mejveder vs Megregor 26. avgusta u Las Vegasu

Bivši svjetski šampion Amerikanac Flojd Mejveder boksovaće 26. avgusta u Las Vegasu u meču lake srednje kategorije protiv Irca Konora Megregora, zvijezde mješovitih borilačkih vještina i šampiona lake kategorije UFC.

Mejveder (40), koji se 2015. godine povukao iz boksa kao neporaženi svjetski šampion, postavio je video poruku na društvenim mrežama i napisao je: "Zvanično je".

Megregor (28) je napisao: "Borba je zakazana".

Mediji spekulišu da bi obojica mogli da zarade po 100 miliona eura od borbe, koja bi mogla da bude jedna od najskupljih u istoriji boksa, prenijela je Beta.

Mejveder je bivši bokserski šampion u pet kategorija i smatra se najboljim bokserom svoje generacije, a neporažen je u 49 borbi.

Megregor nikada nije profesionalno boskovao, a u novembru 2016. godine postao je šampion ultimet fajta (UFC). On je prvobitno izazvao Mejvedera na borbu po pravilima mješovitih borilačkih vještina.

Državna sportska komisija Kalifornije izdala je Megregoru boksersku licencu u decembru, pa Irac može da boksuje u SAD.

Predsjednik UFC Dejna Vajt rekao je da su pregovori o borbi sa Mejvederom trajali neko vrijeme.

"Sve je proteklo glatko. Flojd Mejveder se okružio pametnim ljudima i postigli smo dogovor. Nemogući dogovor sada je postignut. Megregor je veliki zbog toga što želi da se bori sa svima, bilo gdje, bilo kada. Pokušaće da nokautira Mejvedera. Flojd Mejveder ima 40 godina i uvijek je imao problema sa ljevorukim bokserima. Konor Megregor ima 28 godina i ljevoruk je. Kada Konor udari ljude, oni padnu", rekao je Vajt. 

Megregor je ostvario 21 pobjedu i pretrpio tri poraza.

"Konor je 100 odsto siguran da će pobijediti, a ja sam odvano prestao da sumnjam u njega", rekao je Vajt. 

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.