Koristite krompir i vaša kosa će biti sjajna i glatka!

Koristite krompir i vaša kosa će biti sjajna i glatka!

Za šampone, regeneratore i balzame za kosu mjesečno ostavljamo pravo malo bogatstvo, a solucija nas čeka tako blizu nas - u kuhinji!

Sljedeći put kada krenete kuvati krompire, zadržite sve.

 Naime, krompirova kora genijalna je za meku, sjajnu i snažnu kosu! Kora je puna vitamina B i C, što osigurava zdravu i glatku strukturu kose. Kao dodatak, vitamin B reguliše aktivnost žlijezda u tjemenu pa tako pruža prekrasnu sjajnu kosu bez konzervansa, boja i mirisa koje inače sadrže regeneratori za kosu.

Kuvajte dva velika krompira u maloj posudi i neka krčkaju 5 minuta. Voda će pokupiti boju kore, neka vas to ne muči. Ogulite koru i ubacite je u posudu u kojoj ste kuvali krompire i ostavite je da se ohladi.

Zatim tu tečnost stavljajte na peškirom osušenu kosu, ali samo na dužine, i umasirajte je dobro.

Sva "njega" za kosu nanosi se tako da se pramen po pramen kose vrti oko svoje ose, a ne trljanjem. Ostavite tečnost na glavi 5-10 minuta i onda dobro isperite s mlakom vodom.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.