20 predstava za djecu na Kotorskom festivalu

20 predstava za djecu na Kotorskom festivalu

Publika Kotorskog festivala pozorišta za djecu ove godine moći će da uživa u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade, različitih žanrova.

Glavni pozorišni progam jubilarnog, 25. izdanja festivala, koji će se održati od 1. do 12. jula 2017, prema najavama organizatora, biće najbogatiji do sada.

Italijanske trupe Factory Transadriatica iz Lećea i TIR Danza iz Modene, na zanimljiv način interpretirale su dobro poznatu priču H.K. Andersena – Ružno pace.

“Predstava Dnevnik Ružnog Pačeta koristi pozorište, ples i jednostavnu, evokativnu naraciju klasičnu za bajke H. K. Andersena, kako bi istražila različitost, indentitet i integraciju. Adaptacija bajke koja govori o dnevniku malog labuda, koga smatraju pačetom, vodi nas kroz različite trenutke u životu junakinje, kroz koje ona otkriva sebe, svoje mjesto u svijetu i otkriva različitost kao ključni i vrijedan element. Sve sretne i one manje sretne trenutke života Pačeta - rođenje i odbacivanje od strane porodice, polazak u školu, zlostavljanje, prvi posao, neočekivanu ljubav koja će možda uskoro nestati bez razloga, neizrecive užase rata i lova ispričaće nam kroz ples i teatralnost četiri izvođača”, navodi se u saopštnju organizatora Kotorskog festivala I dodaje

“Neprijateljski svijet, postojaće samo dok naše pače ne bude moglo da pogleda sebe u oči, kada prihvati sebe onakvom kakva jeste, poput pačeta iz Andersenove bajke, koje je svoj pravi indentitet otkrilo u svom odrazu na jezeru. Pouka ove predstave je da ožiljke koje sakupimo tokom života ne bismo trebali skrivati, već ih veoma cijeniti.”

Kao i svake godine, festival je i za 25. izdanje pripremio bogat prateći program, u okviru kog je planirano da djeca i mladi mogu da kroz edukativnu, likovnu, muzičku, književnu i brojne druge forme izraze svoju kreativnost i sa festivalom donesu još jedno šareno i radosno ljeto na kotorske ulice.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.