Poraz seniorki od Ukrajine u Bordou
Foto: KSCG

Poraz seniorki od Ukrajine u Bordou

Košarkašice Crne Gore poražene su u drugom meču na turniru u Bordou, koji je sjajna provjera za Evropsko prvenstvo u Češkoj, koje je na programu od 16. do 25. juna – izabranice Roberta Injigesa poražene su od Ukrajine 72:59 (21:21, 19:17, 17:9, 15:12).

"Crvene" su pružile dobro izdanje u prvom poluvremenu, ali je u nastavku došlo do pada, što je Ukrajina, koja se takođe, priprema za Eurobasket, iskoristila da dođe do prve pobjede na turniru nakon poraza od Francuske na startu. U duelu protiv Ukrajine u sastavu nije bilo najbolje igračice Jelene Dubljević, koja je doživjela povredu stopala u okršaju protiv Kanade. Naša reprezentacija u petak (19 sati) će igrati protiv domaćina Francuske, aktuelnog vicešampiona Evrope.

Iako je naša reprezentacija uglavnom vodila u prvoj četvrtini, nakon prvih deset minuta rezultat je bio izjednačen (21:21).

I u drugoj četvrtini igralo se poen za poen, da bi Jelena Škerović trojkom donijela šest poena prednosti (34:28) u 17. minutu.

Finiš drugog perioda je međutim, pripao Ukrajinkama koje su preokrenule i na veliki odmor otišle sa dva poena viška (40:38).

Ukrajina je u 23. minutu imala ''plus šest'' (44:38), a prvi put dvocifrenu prednost stekla je u 26. minutu kada je Jagupova pogodila trojku za 52:42.

Do kraja meča, Ukrajina je održavala dvocifrenu prednost i zasluženo došla do pobjede.

"Desio nam se veliki pad u igri u drugom poluvremenu i protivnik je to znao da iskoristi. Igračice na spoljnim pozcijama nijesu odradile posao na očekivanom nivou, a za brigu je i to što se u duelu protiv Kanade povrijedila Jelena Dubljević i što ćemo tek nakon dodatnih medicinskih pregleda, imati jasnu sliku o njenom zdravstvenom stanju. Okrećemo se duelu protiv Francuske koji želimo da iskoristimo na najbolji mogući način, a nakon toga u Podgorici nastavljamo sa napornim radom kako bi ispravile stvari u igri gdje ima prostora za napredak pri čemu u prvom redu tu mislim na spoljnu liniju", kazao je nakon meča selektor Roberto Injiges.

Tri igračice imale su dvocifren učinak u našoj reprezentaciji – Anđelika Danijel Robinson je bila najefikasnija sa 20 poena, uz 13 skokova, dok su Iva Perovanović i Kristina Raković upisale po 10.

Priliku su dobile sve igračice osim Nataše Popović i Milice Milošev, a u strijelce se upisalo osam igračica.

U pobjedničkoj selekciji najbolja je bila Alina Jagupova sa 20 poena i sedam asistencija.

Naša reprezentacija u petak (19 sati) će igrati protiv domaćina Francuske, aktuelnog vicešampiona Evrope.

KSCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.